VIDEOCONTACT MET JE COLLEGA’S

VIDEOCONTACT MET JE COLLEGA’S

Videobellen is een blijvertje. Het is in tijden van lockdown in een razend tempo een nieuw en vanzelfsprekend onderdeel geworden van het werk van veel mensen. Veel van ons moeten er nog aan wennen en missen een deel van het contact.

Als mens zijn we niet goed toegerust om elkaar steeds aan te kijken. Zeker het Teamsen of Zoomen in kleinere groepen kan ongemerkt stressvol zijn. Wat kan je dus doen om ondanks het gemis van lichaamstaal toch jouw boodschap goed over te brengen?

Het begint met accepteren dat je deze situatie niet gaat veranderen. Dit zijn de riemen waar je op dit moment mee roeit. Mocht je toch wat blijven hangen in frustratie, realiseer je dan dat je jezelf, de omgeving en jouw boodschap beter helpt als je het neemt voor wat het is.

Kies ook eens bewust voor telefoneren als de situatie zich daar voor leent. We zijn beter in staat om de ander aan te voelen als we de onbewuste stress van elkaar voortdurend aankijken wegvalt.

En neem de ruimte om belangrijke boodschappen goed voor te bereiden. Zo kan je wat voor jou in de communicatie ontbreekt gemakkelijker compenseren. In deze podcast leg ik het je uit.

Videocontact met je collega

Videobellen is een blijvertje. Het is in tijden van lockdown in een razend tempo een nieuw en vanzelfsprekend onderdeel geworden van het werk van veel mensen. Veel van ons moeten er nog aan wennen en missen een deel van het contact. Wat kan je dus doen om ondanks het gemis van lichaamstaal toch jouw boodschap goed over te brengen?