RESPECTVOL KIEZEN DOE JE ZO

RESPECTVOL KIEZEN DOE JE ZO

Iedere dag maken we keuzes. Deels kiezen we op de automatische piloot, maar bij belangrijke keuzes zijn er vragen om bij stil te staan voor je kiest. Het is aan jou om te kiezen. Wees je er dus van bewust wat je wil bereiken en waar je jouw keuzes op baseert.

Een respectvolle keuze houdt rekening met jezelf en met je omgeving. Rekening houden met jezelf betekent dat je kiest voor wat voor jou belangrijk is. Als je dat niet doet door bijvoorbeeld jezelf steeds weg te cijferen is dat weinig respectvol naar jezelf en wat voor jou telt. Als je steeds kiest uit eigenbelang heeft dat invloed op je omgeving.

Houd dus rekening met wat jij nodig hebt en met wat werkt in jouw omgeving.

Onderzoek wat jou drijft in de beslissingen die je maakt. Er zijn allerlei waarden, gevoelens en emoties die ons beïnvloeden. Wat motiveert jouw besluit? Het kan zelfs zijn dat je na een rustig stilstaan bij wat je kiest alsnog voor A of B kiest, maar dat de basis voor het besluit verandert is. Dat je vanwege een andere reden voor hetzelfde gaat en daar vol achter staat.

Deze podcast helpt je op weg met een aantal vragen die je jezelf kan stellen bij het maken van keuzes die bij jou passen.

 

https://oembed.libsyn.com/embed?item_id=16583561