NU KAN JE VERSCHIL MAKEN

Schildpad

NU KAN JE VERSCHIL MAKEN

Ik hoef je niet uit te leggen dat NU het enige moment is wat er is. Wat is gebeurd is het verleden. Wat nog komen gaat is toekomst. In de woorden van Master Oogway; Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift! And that is why we call it the Present.

Het bijzondere is dat we in onze gedachten vaak meer bezig zijn met wat is geweest of met wat nog kan komen. We maken ons zorgen of denken zeker te weten hoe het morgen, volgende week of over drie maanden zal zijn. We blijven dat gesprek van tien dagen geleden steeds opnieuw afspelen in ons hoofd en weten nu wat we toen hadden willen zeggen. En de volgende keer dat iemand zoiets zegt, dan weet je precies wat je dan terug gaat zeggen. En… En… En… Klinkt dat bekend?

Bedenk je dat iets doen de enige manier is om dingen anders te laten lopen. Als je wil dat er iets verandert, dan moet je iets doen. Als dit niet het moment om te handelen, kan je wel alvast bedenken en opschrijven wat je anders gaat doen. Bedenk hoe je iets wil aanpakken en maak een plan.

Het je spijt van een gemiste kans? Bedenk dan nu hoe je het anders kan aanpakken en wat je nodig hebt om dat ook echt te doen. Soms kan je beter over je onzekerheid heen stappen en gewoon doen wat je je voor hebt genomen. Alleen handelen -iets doen- helpt je om te komen waar je wil zijn. En het enige moment waarop je iets kan doen, is NU.

In deze podcast ontdek je wat je kan leren van een schildpad.

Dit is jouw moment

Wat je kan leren van 🐢 een schildpad… 🐢 In deze podcast vertel ik het je. ⏱ 8 min Delen is lief🍀 Laatste aflevering seizoen 1 Zoek je een goede coach of wil je meer weten over wat inTussentijd doet? www.inTussentijd.com #nu #masteroogway #doen #kominactie #intussentijd #persoonlijkeontwikkeling