WAT MAAKT HULP VRAGEN SPANNEND?

Help een hand

WAT MAAKT HULP VRAGEN SPANNEND?

Wat kunnen wel leven soms ingewikkeld maken voor onszelf. We blijven ploeteren om iets voor elkaar te krijgen, terwijl er mensen in onze omgeving zijn die het leuk vinden om even te helpen. Kleine moeite!

Ergens hebben we geleerd dat we het beter alleen op kunnen lossen. Of dat om hulp vragen niet de bedoeling is. Of dat we het zelf maar moeten uitzoeken. Dat kan door iets heel kleins zijn ontstaan, wat waarschijnlijk niet eens op die manier bedoeld was. En toch is die ervaring blijven hangen als een spreekwoordelijke tik op onze vingers. Jammer!

Iemand vragen of hij wil helpen kan ons juist zo veel verder brengen. Met de kennis van de ander erbij is het vaak sneller, eenvoudiger of slimmer voor elkaar. En toch vinden we het vaak spannend om het gewoon even te vragen.

Het grappige is dat veel mensen het juist leuk vinden om even mee te denken of een tip te geven. Bedenk eens hoe je het zelf vindt als iemand jou vraag of je een oplossing weer voor iets waar de ander in vast loopt? Grote kans dat je met plezier deelt wat jij weet. De meeste mensen vinden het leuk om te delen wat ze weten en elkaar op weg te helpen.

Deze podcast helpt je een eind op weg.

 

Zó vraag je of iemand je helpt

Om hulp vragen kan enorm helpen om iets slimmer, eenvoudiger of sneller voor elkaar te krijgen. Toch vinden we het vaak spannend om hulp te vragen. Wil je weten hoe dat anders kan? Luister dan naar deze aflevering. Zo kom je een stapje dichterbij worden wie jij bent.