HOE WORDT EEN TALENT EEN VALKUIL?

HOE WORDT EEN TALENT EEN VALKUIL?

Talenten en valkuilen liggen dicht bij elkaar. Als we onder druk staan, schiet een talent al snel door naar valkuilgedrag. We zijn dan nog steeds bezig met dingen waar we goed in zijn, maar op een meer verkrampte manier.

Ook in je werk kan je vanuit je valkuilen werken en daar zelfs om gewaardeerd worden omdat je zo veel voor elkaar krijgt. Je hebt niet door dat je vanuit valkuilgedrag werkt, omdat het zo dicht ligt bij waar je goed in bent. Toch leidt werken vanuit valkuilen -ook als juist dat gedrag wordt gewaardeerd- regelmatig tot oververmoeidheid, stress of zelfs burn-out.

Sta af en toe eens stil bij jezelf en bedenk wat de teruggeschroefde versie van jouw gedrag is en om welk talent het dan gaat. Wat kan je doen om jezelf en anderen meer ruimte te geven?

Deze podcast nodigt je uit om te onderzoeken hoe jouw talenten zich uiten in je werk.

Talent als valkuil in je werk

Een klassiek recept voor problemen in je werk; vanuit je talent in die valkuil stappen. #Burn-out hangt vaak samen met werken vanuit je talenten om door te schieten naar je valkuil. Daar kan je zelf aan werken en het is zelfs hard nodig als je met plezier je werk wil doen.