HOE GA JE OM MET AFWIJZING?

HOE GA JE OM MET AFWIJZING?

Allemaal worden we wel eens afgewezen. Dat kan allerlei reden hebben en het voelt meestal niet ok. Het voelt vervelend om je afgewezen te voelen. Het raakt aan onze meest basale angsten.

Ook zelf wijzen we mensen af en dat hebben we niet eens altijd door. Onbedoeld kunnen we iemand afwijzen terwijl we iets anders bedoelen. We hebben gewoon niet in de gaten dat wat we doen heel anders bij de ander binnen kan komen.

Het lastige is van je afgewezen voelen is dat je zelf de persoon bent die blijft zitten met dat nare gevoel. We geven zelf betekenis aan de dingen die we meemaken. We bepalen dus ook zelf of we ons afgewezen voelen. Iemand anders die dezelfde situatie beleeft, kan dat op een heel andere manier ervaren. We kijken allemaal door onze eigen bril naar de wereld om ons heen en naar wat er gebeurt. De manier waarop je het gevoel betekenis geeft, bepaalt hoe je met dat gevoel omgaat. Je bent dus zelf degene die het zwaarder maakt en óók de persoon die het lichter kan maken.

Natuurlijk mag je best even in die emotie zitten en je vervelend voelen. Maar ben je in staat om daarna een stapje achteruit te zetten en van een afstandje te kijken naar wat er aan de hand is?

In deze podcast help ik je een stukje op weg.

Afgewezen? Zo draai je het om

Allemaal worden we wel eens afgewezen en dat voelt niet ok. Het raakt aan onze meest basale angsten. Natuurlijk mag je best even in die emotie zitten, maar ben je in staat om daarna een stapje achteruit te zetten en het om te draaien? In deze podcast help ik je een stukje op weg.