HOE BEGIN JE AAN EEN KLUS WAAR JE GAAN ZIN IN HEBT?

HOE BEGIN JE AAN EEN KLUS WAAR JE GAAN ZIN IN HEBT?

Missie geeft zin aan moetjes. Dat vind ik een intrigerende zin. We hebben allemaal wel klusjes waar we tegenop zien, de ‘moetjes’. Dingen die je liever laat liggen of waarvan je hoopt dat ze zichzelf oplossen.

Het gekke is dat juist het uitstellen of het er tegenop zien veel energie kost, negatieve energie. Onbedoeld zijn we dus veel meer tijd en aandacht kwijt aan dingen waar we liever niet mee bezig zijn.

Het maakt veel verschil als je de moetjes die op je liggen te wachten eens rustig bekijkt en bedenkt wat je er mee wil bereiken. Wat is het doel wat achter het corvee zit? Als je die klus waar je tegenop ziet kan voelen als onderdeel het bereiken van een doel, dan wordt het gemakkelijker om er op een positieve manier aandacht aan te besteden. Het kost je dan een stuk minder inspanning.

In deze podcast gaan we wat dieper in op de manier waarop je aandacht besteed aan de dingen waar je mee bezig bent en hoe je daar verschil in kan maken.

Missie geeft zin aan ‘moetjes’

Missie geeft zin aan moetjes. Dat vind ik een intrigerende zin. We hebben allemaal wel klusjes waar we tegenop zien, de ‘moetjes’. Het gekke is dat juist het uitstellen of het er tegenop zien veel energie kost, negatieve energie. Onbedoeld zijn we dus veel meer tijd en aandacht kwijt aan dingen waar we liever niet mee bezig zijn.