NIEUWE BAAN? WAAR WIL JE HEEN? WAAR KOM JE VANDAAN?

New job

NIEUWE BAAN? WAAR WIL JE HEEN? WAAR KOM JE VANDAAN?

WAAR LAAT JIJ JE DOOR LEIDEN?

Ik wil nu een andere baan! Dat is een noodkreet die je vast wel eens hebt gehoord. Wie heeft er niet in volle frustratie een keer zoiets geroepen? Als het je merkt dat je het meent, dat je echt liever een nieuwe baan wil, is het goed om jezelf een paar belangrijke vragen te stellen.

Wil je weg uit frustratie of wil je weg omdat je iets anders wil doen? Dat lijkt misschien hetzelfde, maar het zijn verschillende motivaties die je kan voelen om te veranderen.

Het ene maakt dat je er alles aan gaat doen om zo snel mogelijk weg te komen. Een gevaar daarbij is dat je naar een nieuwe baan springt waar je hetzelfde op een andere manier tegen gaat komen. Of je pakt wat je pakken kan en komt terecht op een plek die niet bij je past.

Weg willen omdat je met andere dingen bezig wil zijn geeft al meer richting aan je zoektocht. Als je helder hebt wat je graag wil doen is het gemakkelijker om een stap in de goede richting te zetten. Je werkt ergens naartoe in plaats van weg te springen.

Onderzoek dus jouw motieven voor je gaat solliciteren. In deze podcast help ik je een stukje op weg.

Nieuwe baan? Waar wil je heen? Waar wil je vandaan?

Op zoek naar een nieuwe baan? Stel jezelf deze belangrijke vragen voor je gaat zoeken. Ken je iemand voor wie dit interessant is? Deel deze aflevering dan. Zoek je een goede coach of wil je meer weten over wat inTussentijd doet? www.inTussentijd.com #nieuwebaan #anderwerk #coaching #loopbaan #loopbaancoach