BRILJANT FALEN

BRILJANT FALEN

Fouten maken we allemaal, de vraag is alleen hoe wat we er mee kunnen. Als we te bescheiden of te beschaamd zijn om het grote pluspunt van onze fouten te vinden, dan leren we er ook niet van.

Realiseer je dat een plan nooit af is. Je hebt flexibiliteit en aanpassingsvermogen nodig om het zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Er gebeurt altijd wel ets wat je niet had kunnen voorzien. Niets om je voor te schamen dus!

Toch gaan we juist daar vaak mee aan de slag, met die schaamte en schuld. Eerst geef je de ander de schuld en daarna jezelf. Uiteindelijk schiet je daar weinig mee op. Als je echt iets wil leren van de situatie, kijk dan eens van een afstandje naar wat er gebeurd is. Hoe heeft de situatie effect gehad op jouw of jullie gedrag in de relatie, los van de personen en emoties? Als je dat doorziet, wees dan mild voor jezelf.

We staan het meest open voor geleerde lessen, voor die briljante pareltjes in mislukking, als we vanuit mildheid en compassie bewonderen hoe we het een volgende keer anders kunnen aanpakken.

Briljant mislukken

Fouten maken we allemaal, de vraag is alleen hoe wat we er mee kunnen. We staan het meest open voor die briljante pareltjes in ‘falen’, als we vanuit mildheid bewonderen hoe we het een volgende keer anders kunnen aanpakken. #podcast #inTussentijd, in 10 min.