WIE ZIT ER NOU OP MIJ TE WACHTEN?

Denkende mevrouw

WIE ZIT ER NOU OP MIJ TE WACHTEN?

50+ en een leuke nieuwe baan? dat kan!

Vaak, te vaak hoor ik die uitspraak van 50+ers: wie zit er nu nog op mij te wachten? Het is een vraag die in mij iedere keer opnieuw weer een soort verontwaardiging richting de media triggert.

In de huidige samenleving wordt het beeld van jeugdig, slank en kerngezond nog steeds volop gepromoot. En helaas vindt het overgrote deel van de bevolking dat ze niet aan dat plaatje voldoet.

Als dit is hoe jij jezelf over jezelf hoort praten, realiseer je dan dat het een beeld is wat je voorgeschoteld wordt en wat niet voldoet aan de werkelijkheid. De grote toegevoegde waarde van je leeftijd is dat je professional bent. In de loop van carrière heb je ervaring en expertise opgebouwd die starters simpelweg nog niet hebben. Je bent nog steeds van toegevoegde waarde voor heel wat werkgevers!

Zorg ervoor dat je weet waar je voor staat en waarvoor mensen bij jou terecht kunnen. Schakel hulp in bij solliciteren, zeker als dat iets is wat je de afgelopen 10 jaar niet meer hebt gedaan. Laat jezelf zien en zorg voor een up-to-date Linkedinprofiel.

Deze podcast is een eerste stap om anders over jezelf na te gaan denken.

 

https://oembed.libsyn.com/embed?item_id=16707776