Expertise

TUSSENTIJD IS TIJD VOOR JEZELF

Tussentijd is de ruimte die je neemt om bij jezelf stil te staan. Bij jezelf en bij wat speelt in jouw leven. De gesprekken die je voert inTussentijd gaan over jou, over wat speelt in je werk en in je leven.

Werk is een belangrijk deel van ons leven. Dat gaat over meer dan het verdienen van een inkomen. Werk wat bij jou past gaat ook over zingeving en over jezelf blijven ontwikkelen.

 

Soms loop je vast in je werk of in je onderneming. Dat kan aan verschillende dingen liggen. Het kan zijn dat je niet op je plek zit of moeite hebt met collega’s. Misschien wil je groeien, maar zie je daar de kans niet voor.

En vaak gaat het best lekker en voel je juist nu de ruimte om te onderzoeken hoe je dingen anders aan kan pakken.

De keuze om tijd en ruimte vrij te maken voor jezelf is een keuze voor persoonlijke groei.

Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Charlotte Puyman

TALENTVOL LEVEN WIE JIJ BENT

Wat je ook doet in je leven, je neemt altijd jezelf mee. Als je wil dat jouw carrière lekker loopt, is het belangrijk om te begrijpen hoe je in elkaar zit. We hebben allemaal een rijkdom aan talenten. Het gekke is alleen dat we niet gewend zijn om op die manier over onszelf na te denken. Wat je eenvoudig afgaat, vind je de normaalste zaak van de wereld. Het is hoog tijd dat je jouw kwaliteiten leert kennen, waarderen en neer gaat zetten.

 

Als we werken en leven vanuit onze talenten gaan dingen gemakkelijker. Als we doorschieten in onze talenten, werken we vanuit valkuilen. Valkuilen zijn talenten die onder druk staan. De kunst is om valkuilgedrag te leren herkennen en terug te stappen in je talent. Als dat onder de knie hebt, wordt het gemakkelijker om te leven wie jij bent.

 

Levenscoaching en  loopbaancoaching zijn voor mij dan ook twee kanten van dezelfde medaille. In alle trajecten duiken we dieper dan de oppervlakte. Leven en werken gaan per slot van rekening over waar jij goed in bent en over de manier waarop je omgaat met de mensen om je heen.

CARRIÈRECOACHING

Werk is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het zorgt ervoor dat we de rekeningen kunnen betalen en we ontwikkelen onszelf in de opdrachten die we doen. Als je vastloopt in je werk, hoe kom je dan los? Als het stroef loopt tussen jou en die collega, waar zit dan de werkelijke angel? Als je die promotie misloopt, wat is er dan precies gebeurd? Wanneer die klant het maar niet begrijpt, waar zit dan de oplossing?

 

Zingeving in werk wordt steeds belangrijker. De vraag of je wel met de juiste dingen bezig bent, is er een die ik steeds vaker tegenkom in mijn praktijk. Onderzoeken waar je aan wil bijdragen en op welke manier je dat doel kan bereiken is iets om rustig bij stil te staan en tijd en aandacht aan te besteden.

Met gerichte coaching leer je analyseren wat werkelijk speelt. Je kijkt met een ander perspectief naar communicatie en gedrag. Zo doorzie je wat je kan doen om effectief aan een gezonde werkrelatie te bouwen.

 

Of je nu ondernemer of werknemer bent, je kan verschil maken door gericht te werken aan je persoonlijke doelen en competenties. Strategisch nadenken over wat je wil bereiken, welke keuzes je maakt en hoe je talenten in gaat zetten geeft een boost aan je effectiviteit.

VERLANGEN & VERGEVING

Vergeven klinkt als een groot woord. Voor veel mensen hangen er veel beelden en gevoelens aan die met ‘de ander’ te maken hebben of met schuld en religie verbonden zijn. Vergeving heeft dan al snel te maken met verwijten en excuses van of vergeving door die ander. Mijn visie op vergeving werkt anders. Vergeving begint bij jou en wat jij nodig hebt om los te kunnen leven van wat gebeurd is. Vergeven gaat over jou…!

 

Vergeving is sterk verbonden met de wens dat leven anders gelopen was. Waar het vaak lijkt alsof dat alles te maken heeft met andere mensen of gebeurtenissen, ligt de wekelijke sleutel tot meer ruimte en rust in je hoofd veel dichterbij. Door te werken aan wat op een dieper niveau speelt en welke verlangens daar voor jou belangrijk zijn, help je jezelf via vergevingstechnieken naar een opgelucht gevoel en loslaten. Vergeving is een van de grootste geschenken die je jezelf kan geven.

 

Meer weten? Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

MAAK KENNIS MET CHARLOTTE PUYMAN

Als er iets is waar ik blij van word, dan is het van mensen dichter bij zichzelf brengen. Talentvol leven wie jij bent, betekent ontdekken wat jouw talenten zijn en werken aan waar jouw hart sneller van klopt.

 

Mijn coachingsstijl is raak, toekomstgericht en inventief. Coaching is een prachtig vak en ik houd ervan om het met twee voeten op Aarde te brengen.

Als je weet wat je wil veranderen helpt alleen als je ook de handvatten hebt om het te kunnen doen en verantwoordelijkheid neemt. Vanuit jezelf met alle talenten die je in je hebt, via dromen, toewerken naar een concreet plan.

 

Als senior carrièrecoach en levenscoach werk ik vanuit mijn zelfstandige praktijk als Register Loopbaanprofessional in Haarlem. In de loop der jaren heb ik brede ervaring opgebouwd in begeleiding bij ontslag, re-integratie, ondernemerschap en het vinden van nieuwe richting en zingeving.

 

Ben je benieuwd naar mijn ideeën of wil je even proeven? Dat kan! Luister dan alvast naar een van mijn podcasts met handvatten en tips voor persoonlijke ontwikkeling of naar dit interview.

 

Ik ben opgeleid tot meervoudig NLP master, systemisch en intuïtief coach, mediator en vergevingscoach. Die rijkdom aan handvatten combineer ik met concreet handelen en creatief oplossen.

Mijn werkervaring in beleid, bedrijfsbureau, coaching en als organisatieontwikkelaar heeft me een brede blik en begrip gegeven op de verschillende manieren waarop we werken.

 

Met mijn man, onze zoons en hond leef ik in een fijn gezin in Haarlem. Na een stevige burn-out ben ik bewust andere keuzes in mijn leven gaan maken. Het is niet altijd gemakkelijk geweest om die oude patronen te doorbreken. Tegelijk is het heel waardevol geweest om dit hele proces van persoonlijke ontwikkeling te beleven en in mijn eigen keuzes te gaan staan.

 

Het is een bewuste keuze geweest om mijn baan op te zeggen en mezelf als zelfstandig carrièrecoach en levenscoach in de wereld te zetten. Naast mijn eigen praktijk ben ik mede-oprichter en -eigenaar van Orange Compass, van waaruit we expats in Nederland begeleiden bij ‘social relocation’, de sociale culturele aspecten van het opnieuw vormgeven van je leven en Nederland.

 

Ik geniet van wandelen in de bossen, zwemmen in zee en beeldhouwen in de tuin.

Speksteen? Liever albast en serpentijn.

Koffie of thee? Thee! En vanzelfsprekend staat er ook prima koffie voor je klaar.